nlc.hu
Aktuális

Maszk a MÁV és a Volánbusz járatain

Szigorít a MÁV és a Volánbusz: mától leszállítják a maszk nélkül utazókat

Szeptember 15-től kizárhatóak az utazásból, akik nem hordanak az orrot és a szájat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain.
Kötelező maszkviselés a vonatokon

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a közösségi közlekedési eszközökön, így a vonatokon és buszokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Szeptember 15-től a MÁV-START és a Volánbusz is szigorúbb intézkedéseket vezet be a maszkviseléssel kapcsolatban.

A MÁV-START keddtől fokozottan ellenőrzi a vonatokat a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel együttműködve. Az új vállalati szabályozás szerint, aki a felszólítás ellenére sem takarja el az orrát, száját, az utazásból való kizárást kockáztatja,

a szabálytalanul utazót ugyanis leszállítják a vonatról.

A Volánbusznál is fontos változás lép életbe: a buszvezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesz eleget.

Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök ellenőrzik az előírás betartását, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Még több cikk a kötelező maszkviselésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top