nlc.hu
Otthon
Bezárhatják a boltot, ha a boltos nem visel maszkot

Bezárhatják a boltot, ha a boltos nem visel maszkot

Szigorító intézkedések jöhetnek idehaza a koronavírus ellen, valamint a maszkviselés betartatására.
koronavírus

Orbán Viktor az M1-nek adott interjúban elmondta, készülni kell a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésére. „Minden reggel úgy kezdem a napot, hogy megnézem a számokat. Nem szeretek rossz hír postásaként feltűnni, de készüljünk fel arra, hogy lesz még ez a szám magasabb. (…) Most a védekezések sikerét a megmentettek számában mérjük. (…) Arra kell felkészülni, hogy még több lesz a fertőzés, mert most már elérte a fiatalokat is” – jelentette ki.

Hangsúlyozta, számos szabályt hoztak már, és most ezeket a jelenlegi korlátozásokat fogják jobban betartatni, akár szankciók árán is. Például ha valaki nem visel maszkot a boltban, akkor a boltos figyelmeztetést kap, a vásárló pedig bírságot. Ha másodszor is előfordul, akkor már bírságot fizet a bolt, harmadik esetben pedig akár be is zárhatják az üzletet.

 

A miniszterelnök elmondása szerint szigorító intézkedések vannak az asztalon. Ha szükséges, akkor korlátozó intézkedéseket hoznak, de azok nem általános, a mindennapokat érintő szigorítások (nem akarnak kijárási tilalmat, nem akarják bezárni az iskolákat). Többek között felmerült, hogy 23 óra után bezárják-e a bárokat, szórakozóhelyeket.

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA / Bizományosi: Nagy Zoltán

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top