Életmód

Úgy tűnik, működik a bírsággal való fenyegetés a BKK járatain, de tovább szigoríthatnak Budapesten

A 8000 forintos büntetés belengetése óta szinte 100 százalékos a maszkviselés.
Szigoríthatnak Budapesten a koronavírus miatt, bírságokat helyeztek kilátásba

A 8000 forintos bírság hírére úgy tűnik, hogy szinte mindenki elkezdte betartani a szabályokat. Legalábbis a tömegközlekedési eszközökön.

A Budapesti Közlekedési Központ pénteki délutáni közlése szerint a szerdán és csütörtökön  végzett, nem reprezentatív felmérése szerint 100 százalék közeli a maszkviselési hajlandóság, amit a rendőrök is alátámasztottak: a szigorúbb ellenőrzés első napján, csütörtökön csak pár utast kellett figyelmeztetni a kötelező maszkviselésre, bírságolni azonban egyiküket sem volt szükséges. 

Mint korábban megírtuk, összehívta hétfőre a Fővárosi Közgyűlést Karácsony Gergely főpolgálmester, hogy a koronavírussal kapcsolatos, esetleges új szigorításokról beszéljenek – írja az ATV.

Az egyik napirendi pont, hogy a mozikban és színházakban, hasonló intézmények zárt tereiben és a piacokon, boltokban, a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata. Ha valaki ezt megszegi, akkor 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható, a tulajdonos pedig 50 ezerig terjedő közigazgatásiban.

Előbbit a közterületfelügyelet munkatársai, utóbbit pedig Budapest főjegyzője szabhatja ki.

A BKK-n már most érvényben van a 8000 forintos büntetés.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top