nlc.hu
Szabadidő

Volán

A Volán sofőrjeit büntetné, amiért maszk nélküli utasokat engednek fel a járatokra

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphatnak az autóbusz-vezetők.

Fizetésük jelentős részét bukhatják a Volánbusz sofőrjei, ha maszk nélküli embert engednek fel a járatokra – tudta meg az ATV Híradó abból az utasításból, amely a cég küldött ki a szolgálati helyeken dolgozó sofőröknek.

Volánbusz sofőröknek jár a bírság, ha az utasok nem viselnek maszkot

A Volánbusz Zrt. távolsági és helyközi járatokon közlekedő járművei várnak indulásra a Budapest-Népliget Autóbusz-pályaudvaron (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre. A rendőrségi ellenőrzés során mind az utasok, mind a cégnél dolgozó kollégák is 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságra számíthatnak, ha nincs rajtuk maszk.

Mint azt mi is megírtuk korábban, a nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások – például a maszkviselési kötelezettség – betartását. 

Frissítés!

A Volánbusz közölte, hogy „teljes mértékben téves az az információ, amely egy belső utasításra hivatkozva azt állítja, hogy társaságunk bírsággal sújtaná azokat az autóbusz-vezetőket, akik védőmaszk nélküli utast engednek fel a fedélzetre. A Volánbusz nem adott ki ilyen tartalmú utasítást, és sem az autóbusz-vezetőket, sem az utasokat nem bírságolja meg, utóbbiakat viszont kizárja az utazásból a szabályok be nem tartása esetén.”

Máshol is szigorítanak a maszkkérdésben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top