Aktuális

Bántalmazta a kalauzt egy maszk nélküli utas a Balatonnál

A MÁV szeptember 15-től szigorított a maszkviselés szabályain.

A Mávinform közölte, hogy csütörtökön 10:20-kor, Szabadifürdő megállóhelyen a Siófokról Székesfehérvárra tartó személyvonat jegyvizsgálóját egy maszk nélküli utas bántalmazta. Rendőrségi intézkedés miatt a vonat Szabadisóstó állomásig közlekedett, ahol az utasokat a Nagykanizsáról Déli pályaudvarra tartó 857-es számú gyorsvonatra szállították át.

Bántalmazott egy kalauzt egy maszk nélküli utas

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az Infostart azt írja, az utasoknak át kellett szállniuk az incidens miatt, arról azonban nem lehet tudni, mi volt a konfliktus forrása.

A MÁV és a Volánbusz szeptember 15-től szigorított: kizárhatóak az utazásból, akik nem hordanak az orrot és a szájat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain.

Budapesten a maszkviselési szabályok holnaptól szigorodnak,  maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot is kiszabhatnak majd. A mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

Kapcsolódó híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top