Utazás

Nem nemzett utódokat a bázeli teheneknek, két év után hazatért Jack, a nyíregyházi elefántbika

A tenyészbikák élete sem egyszerű, de a gondozók remélik, a nyíregyházi állatparkba tavasszal újabb kiselefánt érkezik majd.

A Nyíregyházi Állatpark egyik elefántja két évre kiköltözött a bázeli állatkertbe, és Jack feladata tenyészbikaként az volt, hogy utódokat nemzzen a helyi  elefántteheneknek. Sajnos a svájci kalandból nem született kiselefánt, és Jack most hazaköltözött. Miután megérkezett az elefántot szállító kamion az állatparkhoz, daru segítségével emelték át a konténert benne Jackkel; a művelet órákig tartott, és több tucat gondozó állt készenlétben.

Jacknek kell pár hét, hogy visszarázódjon a régi kerékvágásba, addig nem találkozhat a csorda többi tagjával. És ki tudja, talán tavasszal majd újabb családtag érkezik, hiszen az egyik nyíregyházi nősténnyel, Kwanzával már két utóduk is született a svájci utazás előtt.

Ázsiai elefántok (Elephas maximus) porral tisztítják bõrüket a Nyíregyházi Állatparkban 2020. május 8-án. Az ezen a napon újra megnyitó állatpark a koronavírus-járvány miatt 46 napig nem fogadott látogatókat. A vendégeknek mind szabad térben, mind zárt térben - az egy háztartásban élõk kivételével - kötelezõ a legalább másfél méter védõtávolság betartása, valamint a zárt helyeken szájmaszk viselete. (Fotó: MTI/Balázs Attila)


Ázsiai elefántok (Elephas maximus) porral tisztítják bőrüket a Nyíregyházi Állatparkban 2020. május 8-án. Az ezen a napon újra megnyitó állatpark a koronavírus-járvány miatt 46 napig nem fogadott látogatókat. A vendégeknek mind szabad térben, mind zárt térben – az egy háztartásban élők kivételével – kötelező a legalább másfél méter védőtávolság betartása, valamint a zárt helyeken szájmaszk viselete (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Még több hír elefántokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top