Szabadidő

Elpusztult Mambo és Betty, a szadai szafaripark két elefántja

A hírt hivatalosan csak két napja erősítette meg az állatok tulajdonosa.
Elpusztult a szadai szafaripark két elefántja.

„Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt” – írta a Facebook-oldalán közzétett posztjában René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja. Bár az állatok tulajdonosa a szomorú hírt csak két napja tette közzé, magyar állatvédők körében egy ideje már keringett a hír a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark elefántjairól írja a német Bildre hivatkozva a Blikk.

„Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálának oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak” – áll a Facebook-posztban. Casselly egyébként nyilatkozott is a német Bildnek – ami nem mellesleg tudni véli, hogy az állatok egyetlen éjszaka alatt pusztultak el – az interjúban pedig elmondta: az állatokat a park területén temették el, boncolás nem volt, a halál pontos okát az állatorvosok sem tudták megmondani. „Elképzelhető, hogy valamilyen vírusfertőzés végzett velük.”

Olvass még többet elefántokról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top