nlc.hu
Utazás

Több tucatnyian nem tudtak elutazni WizzAir gépével

Több tucat magyar rekedt egy londoni reptéren

Állítólag a reptéri ügyintézők hibáztak, a légitársaság pedig elnézést kért a kellemetlenségekért.

Nem engedték hétfőn felszállni a magyar útlevéllel rendelkező utasokat az angliai Lutonból Pozsonyba közlekedő Wizz Air-járatra, és körülbelül ötvenen rekedtek Angliában, írja a Magyar Hang.

Magyarország 2020. december 22. napjától 2021. február 8-ig nem fogad repülőgépjáratokat az Egyesült Királyságból a koronavírus új variációja miatt, de mivel Szlovákia december 25-től feloldotta a korlátozást, ezért sokan úgy döntöttek, hogy a szigetországból Pozsonyba repülnek.

Állítólag már zajlott a poggyászfeladás, amikor az egyik reptéri alkalmazott jelezte, hogy csak szlovák állampolgárokat engednek fel a gépre. Majd amikor az utasok jelezték, hogy az előzetes tájékoztatás alapján Pozsony beenged más állampolgárokat is, ha nyolc órán belül elhagyják az országot, ezt a pozsonyi reptér meg is erősítette, arra hivatkoztak, hogy a brit hatóságok csak a közvetlen úti célra történő utazást engedélyezik, a tranzitot nem.

A mai napon több utastól is hibásan megtagadták a felszállást a Wizz Air, London Luton repülőtérről Pozsonyba tartó járatára

–  áll a Wizz Air közleményében. A légitársaság egyúttal elnézést kér a kellemetlenségekért, és jelezték, szálláslehetőséget és ingyenes átfoglalást biztosít számukra a következő Wizz Air repülőjáratra, illetve amennyiben ezzel nem kívánnak élni, úgy a légitársaság vagy az eredeti jegyár teljes összegű visszatérítését, vagy az eredeti jegyár 120 százalékának kreditben történő visszatérítését vállalja. 

A Telex információi szerint délután három körül nagyjából 20 magyar maradt a repülőtéren, néhányan elmentek, akik maradtak úgy gondolták, együtt talán nagyobb eséllyel találnak valamilyen megoldást, később pedig a reptéri személyzet a légitársaság engedélyével az ottmaradt kb. 15 magyar jegyét át is foglalta a holnapi, kedd hajnali kassai járatra.

Debrecen, 2020. december 17. A Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépe érkezik a Debreceni Nemzetközi Repülőtérerre 2020. december 17-én.

A Wizz Air diszkont légitársaság repülőgépe érkezik a Debreceni Nemzetközi Repülőtérerre 2020. december 17-én. (Fotó:
MTI/Balázs Attila)

Kapcsolódó hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top