Aktuális

Kevesebb ülőhelyet adnának el a repülőgépeken, hogy biztonságosabb legyen a repülés

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint a legtöbb légitársaság az eladott ülőhelyek számának csökkentésével próbálná ismét vonzóbbá tenni a repülést.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a Reutersnek beszélt arról, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy blokkolják a gépek középső üléseit, amíg tart a járvány. Ezzel a megoldással ugyan kiesne a gépek kapacitásának harmada, cserébe viszont tartható lenne az utasok közti biztonságos távolság.

Képünk illusztráció (MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Képünk illusztráció (MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Alexandre de Juniac, az IATA elnök-vezérigazgatója egy újságíróknak tartott videókonferencián szintén arról számolt be, hogy ideiglenesen a repülőgépeket csak 70%-ig töltenék fel, és így egy 180 üléses gépen csak 120 helyet értékesítenének. Mivel a válság előtt a gépek repülése átlagosan 75% fölötti töltöttségnél volt nyereséges, át kell gondolni, hogyan lehetne az új körülmények mellett gazdaságosan üzemeltetni az üzletágat. Az MTI beszámolója szerint idén 314 milliárd dollárral kevesebb bevétel várható az üzletágban a tavalyinál, ez az előző évhez képest 55%-os csökkenést jelent.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top