nlc.hu
Utazás

Sürgetik a görögök az EU-s oltási igazolványt

A görögök azt szeretnék, hogy a beoltottak mielőbb szabadon utazhassanak

Jelenleg elég komoly problémákba ütközik az, aki nemzetközi utazásra adná a fejét, és ezen próbálna változtatni a görögök javaslata.

Uniós szintű oltási igazolást javasol Ursula von der Leyennek a görög miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis, és azt is szeretné elérni, hogy ezt minél előbb bevezessék. A görög politikus szerint minden uniós tagállam számára fontos, hogy mielőbb visszatérjünk ahhoz az időszakhoz, amikor az állampolgárok szabadon mozoghatnak az országok között – írja a 444.

A csodálatos Santorini (fotó: Pixabay)

A csodálatos Santorini (Fotó: Pixabay)

Mitsotakis szerint a szabadon utazás lehetősége jelentősen növelné az oltási kedvet, és sok kétkedőt győzhetne meg arról, hogy mégis érdemes beoltatniuk magukat. A görög miniszterelnök abban bízik, hogy a január 21-i EU csúcson napirendre kerülhet a téma. Görögország szempontjából különösen fontos, hogy a turizmus mielőbb visszatérjen, mivel az ország GDP-jének jelentős szeletét adja.

Legfrissebb híreink a koronavírus-vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top