nlc.hu
Utazás

Great Blasket Island

Szereted a csendet, a magányt és a szép tájakat? Ajánlunk egy álommelót!

A Great Blasket Island szeretettel várja azok jelentkezését, akik pár hónapra odaköltöznének és gondját viselnék.

Ugyan 2020-ban egy kicsit kizökkent a világ a sarkaiból, és a magány, a világtól való elszigeteltség sokkal általánosabb jelenség volt, talán így is vannak, akik szívesen vállalnák, hogy pár hónapig ők lennének az egyedüli lakói egy apró szigetnek Írország csaknem legnyugatibb pontjánál. A Great Blasket Islanden minden évben meghirdetik ezt a lehetőséget, ez csak egy ideiglenes megbízatás, de biztos van, akinek így még inkább ez lenne az álommeló.

Persze számolni kell azzal, hogy nagy lesz a konkurencia, az ezt megelőző két évben ugyanis ezrek szerették volna megcsípni ezt az állást. Billy O’Connor, aki a szigeten található három hostel, illetve az egyik épületben található kis kávézó tulajdonosa, elmondta, ahogyan eddig mindig, ezúttal is közzéteszik az álláshirdetést Facebookon, Instagramon és Twitteren is. Hozzátette, most több kitétel lesz, mint tavaly volt, hátha így nem érkezik annyi jelentkezés vagy könnyebb lesz megszűrni őket, és nem kell megint egy hónapot tölteni azzal, hogy átnyálazzák a pályázatokat.

Fantasztikus, hogy ennyien szeretnének idejönni, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen körülmények várnak rájuk

– figyelmeztette a potenciális jelentkezőket. Bizony, a szigeten nincs áram, sem meleg víz, bár van egy szélturbina, ami miatt az első állítás csak részben igaz. És ugyan a Great Blasket Island lakatlan, azzal számolni kell, hogy nem lehet teljesen elvonulni a külvilágtól, ugyan az 1950-es évek óta senki nem lakja, de ha jobb az idő, szívesen látogatnak ide a turisták.

Billy O’Connor és partnere, Alice Hayes főként külföldi párok vagy barátok jelentkezését várják, de tartanak attól, hogy a világjárvány miatt talán kevesebben vállalják, hogy egy idegen országba költözzenek. 

(via LadBible)

Great Blasket Island

Great Blasket Island, Írország (Fotó: Geography Photos/Universal Images Group via Getty Images)

Még több álommeló:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top