nlc.hu
Utazás

Miskolci Tündérkert

A mesevilágot idéző miskolci Tündérkert, amit tavasszal látnod kell!

Több neve is van Miskolcon ennek a mesebeli helynek. Bár télen a körhintát lefedik, tavasztól őszig olyan meseszerű ez a hely, amit kár lenne kihagyni!

WOW-park, Tündérkert bármelyiket is keressük Miskolcon, a helyiek azonnal útbaigazítanak minket. A Diósgyőri vár lábánál elterülő, csodaszép parkban sétálva pedig tényleg úgy érzi az ember, mintha egy mesebeli helyre került volna. 

A Tündérkert legnagyobb látványossága a velencei körhinta, melyet télen ugyan letakarnak, hogy megóvják az időjárás viszontagságaitól, de tavasztól késő őszig várja a látogatókat. Este például kivételesen pazar kivilágítással.

Miskolci Tündérkert
Megnézem
Összes kép (3)

(A fotókat a Miskolc.On Instagram oldal engedélyével közöltük.)

Békésen csordogáló patakkal, hatalmas fákkal, madárkalitkával és Disney-mesébe illő tündérszobrokkal is találkozhatunk, ha erre visz az utunk, miután befejeztük túránkat a Diósgyőri várban.  Ha pedig átsétáltunk a rózsákkal felfuttatott lugasok alatt, akkor eljutunk a Óz, a csodák csodája című film szereplőinek szobraihoz.

Beszéljünk kicsit a hely történetéről! Emlékeztek még az 1998 és 2009 között forgalomban lévő papír 200 forintosra? És arra, hogy annak a hátoldalon mi volt? Bizony a Diósgyőri vár, melynek lábánál egy tavat láthattunk a bankjegyen.

Diósgyőri vár papír 200 forintoson

A Diósgyőri vár papír 200 forintoson

Régen valóban volt egy tó, melyben hattyúk, kacsák hűsöltek. Maga a tó pedig a vár árokrendszerével volt összekötve. Azonban az 50-es években a tavat feltöltötték, majd a környéket benőtte a gaz, és évtizedekig igazán elhanyagolt hely volt, amit sokan illegális szemétlerakónak használtak. 

Ma már ennek sincs nyoma! Az újra csordogáló patak, a sok-sok virág, a látogatók között mászkáló kacsák, a kertmozi, a nyáron itt áradó levendulaillat tele van romantikával. Jöjjön már a tavasz!

Miskolci Tündérkert WOW park

Több neve is van a parknak (Fotó: Miskolc.On Intagram)

Kirándul a család:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top