nlc.hu
Utazás

Őszi kirándulóhelyek a Dunakanyarban

Ez a 3 legjobb őszi kirándulóhely a Dunakanyarban

Nem hagyományos túraútvonalakat ajánlunk, hanem különleges és gyönyörű kirándulóhelyeket, ráadásul az egyik legszebb helyen, a Dunakanyarban.

Közel van Budapesthez, és még gyönyörű is: ez a Dunakanyar. Nem lehet betelni vele, úgyhogy ha csak annyit teszünk, hogy elutazunk ide, és nézzük tátott szájjal a tájat kirándulás, túrázás nélkül, már akkor is jól jártunk. De ennél sokkal több élményt is szerezhetünk, ha a következő három kirándulóhelyet felkeressük.

Pilismaróti hajótemető

Lehet, hogy morbidnak hangzik elsőre, mert mégis ki akarna hajótemetőt nézegetni, de az a helyzet, hogy a maga hátborzongató mivoltában tényleg lenyűgöző látvány a pilismaróti hajótemető.

Ezen a partszakaszon a madár is alig jár ősszel, ezért nyugodt szívvel lehet akár pikniket is szervezni az óriási, rozsdás hajóroncsok mellett a Pilismaróti-öbölben. A gyerekek garantáltan rajonganak majd a helyért.

Érdemes a Dunakanyarban kirándulni

Érdemes kirándulni a pilismaróti hajótemetőhöz (Kép: Hernád Géza)

Kemence

Az Ipoly völgyében, a Börzsönyben található Kemence község, ahol nemcsak csodás erdei sétát lehet tenni, hanem még a Kemencei Erdei Múzeumvasút is várja a kirándulókat. A vonatút végállomásán pedig megnézhetjük a vasúttörténeti gyűjteményt.

Annak ellenére, hogy Kemence rendkívül kedvelt turistacélpont, semmit sem vesztett falusi bájából.

A Dunakanyar kirándulóhelyei

A kirándulás során ne hagyd ki a Kemencei Erdei Múzeumvasútat (Kép: Uherkovich Péter / Wikipédia)

Búbánatvölgy

A nevével ellentétben a Búbánatvölgyben semmi szomorú nincs. A Szamár-hegy és a Hosszú-hegy között található Búbánatvölgy tökéletes kiránduláshoz, ha szeretnénk az érintetlen természetet közel érezni magunkhoz. Páratlan panoráma és hangulatos tavak egész láncolata várja az erre kirándulókat ebben a csendes Búbánatvölgyben.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs 

Adunk még több kirándulós tippet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top