nlc.hu
Utazás

Mehetnek Görögországba a kínai és orosz vakcinával oltottak

Kínai és orosz oltással is mehetünk Görögországba

Nem az Európai Gyógyszerügynökség ajánlása szerint jár el Görögország.
Athén

Bármilyen oltással szabad az út Görögországba, akkor is, ha a vakcinát (még) nem engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség – írja a 444.hu. Mindez onnan derült ki, hogy a szerb és a görög turisztikai miniszter találkozója után közölték: a kínai és orosz vakcinával beoltott szerbek is mehetnek nyaralni az országba. Ezek szerint tehát a magyarok is.

Görögországban idén hivatalosan május 14-től kezdődik az idegenforgalmi szezon, határait azonban várhatóan már április közepétől megnyitja az Európai Unióból érkező turisták előtt – jelentette be korábban Bukarestben Harisz Theoharisz idegenforgalmi miniszter. Az országba azok léphetnek be, akiket már beoltottak a koronavírus ellen, akik ellenanyagteszttel bizonyítják, hogy átestek a betegségen, vagy akik negatív Covid-teszttel igazolják, hogy nem fertőznek. A tíz év alatti gyerekek esetében nincs szükség tesztre.

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top