nlc.hu
Utazás

Elnyelt két autót egy óriási lyuk Rómában

Elnyelt két autót egy gigászi lyuk Rómában – videó

Hatalmas lyuk keletkezett Róma egyik útján, és rögtön el is nyelt két személyautót.

Két személyautót nyelt el egy víznyelő Róma Torpignattara kerületében, a Zenodossio úton. A gigászi üreg a talajvízmozgások miatt alakult ki, és ez volt az utóbbi évek egyik legnagyobb víznyelője az olasz fővárosban – számolt be az eseményről a Telex.

A lyuk nem is annyira lyuk, inkább szakadék, ugyanis húsz méter hosszú és hat méter mély, és azután keletkezett, hogy a vízmosta üreg fölött beszakadt az aszfalt. Az említett szakaszon épp két autó parkolt, a föld azon nyomban elnyelte mindkettőt. Meglepő módon a járművek a zuhanás ellenére nem sérültek meg komolyabban, és ki lehetett emelni őket. A sajtó arról számolt be, hogy az omlás előtti napokban érkeztek lakossági jelentések a környéken vízszivárgásról, és mint kiderült, a szivárgó víz kimosta a földet az út alól, ami emiatt beomlott. Az utóbbi időben Rómában megnőtt a víznyelők száma, ami részben a város alatt meghúzódó alagutaknak, csatornáknak és óriási kőbányáknak köszönhető.

Rómában szerencsére nemcsak víznyelők vannak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top