nlc.hu
Utazás

Utazás Ciprusra

Ciprus minden oltott magyar előtt megnyitja a határt

Tökmindegy, hogy keleti vagy nyugati vakcinával oltottak, Ciprus ezzel is, azzal is vár téged.

Hétfőtől kezdve, miután a két ország megállapodott az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről, a beoltott magyar állampolgárok szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Ciprusra, függetlenül attól, milyen koronavírus elleni oltóanyaggal oltották be őket – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közmédiának nyilatkozva.

larnaca tengerpartja ciprus

Larnaca tengerpartja / Fotó: Unsplash

A Ciprusra utazóknak mindössze egy rövid online regisztrációt kell végigkattintania legalább két nappal a beutazás előtt: fel kell tölteniük az oldalra a védettségi igazolványuk és az oltáskor kapott papíralapú igazolásnak az adatait. Erről egy visszaigazoló dokumentum érkezik, amit ki kell nyomtatniuk az utazóknak és ezzel tudnak beutazni Ciprusra, és ezzel tudják igénybe venni a beoltottak által igénybe vehető szolgáltatásokat. A miniszter jelezte: az összes technikai tudnivalót közzéteszik a konzuli szolgálat honlapján is (ugyanitt megtekinthető az is, mely országokkal sikerült eddig megállapodni a magyar védettségi igazolások elfogadásáról). A megállapodás vasárnaptól érvényes.

Cipruson voltunk már párszor, íme, három szubjektív élménybeszámoló és nyaralási tipphalom: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top