nlc.hu
Szabadidő

Nyaralás Cipruson oltással

Újabb népszerű nyaralóhely várja a beoltott turistákat, a Szputnyikot is elfogadják

Május 10-től nem kell karanténba vonulniuk a Ciprusra érkező külföldieknek, ha be vannak oltva vagy negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.
Ciprus

Ciprus május 10-től feloldja a kötelező karantént a teljesen beoltott, illetve negatív koronavírus-teszttel érkező külföldiek számára – jelentette be hétfőn Szavvas Perdiosz turizmusért felelős államtitkár, akit a CNA félhivatalos hírügynökség idézett.

Mint mondta, a beutazás feltétele, hogy valakit teljesen immunizáltak, illetve három napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet tud felmutatni. Perdiosz hangsúlyozta, hogy a Szputnyik V vakcinával történt beoltást is elfogadják a szigeten, amelynek legfontosabb iparága a turizmus.

A szabályozás a schengeni övezet országaira, az Egyesült Államokra, Nagy-Britanniára, Izraelre, Egyiptomra, Katarra, az Egyesült Arab Emírségekre, Kanadára, Svájcra, Ausztráliára, és Új-Zélandra terjed ki.

Konsztantinosz Joannu ciprusi egészségügyi miniszter egyébként pénteken jelentette be a járványügyi intézkedések szigorítását az éjszakai kijárási tilalom időtartamának kiterjesztésével a koronavírussal fertőzöttek számának hirtelen emelkedése miatt.

A kormányzati elképzelések szerint április 26-tól május 9-ig zárva lesznek a fodrászok, az edzőtermek, a színházak, a kávézók, valamint a nem létszükségleti cikkeket árusító üzletek is. Az emberek csak munkavégzés céljából tartózkodhatnak a szabadban, akinek nincs engedélye erre, az naponta legfeljebb egyszer hagyhatja el az otthonát. A hatóságok kivételt fognak tenni május elsején, a görög ortodox húsvéti istentiszteletek alkalmával.

A mintegy egymillió lakosú Cipruson a járvány kitörése óta 62 349 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 298-an hunytak el a a Covid-19 betegségben.

(Kiemelt kép: Pixabay/Dimitris Vetsikas )

Nyaralás oltással:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top