nlc.hu
Utazás

Így indult a nyári szezon a Balatonon

Maradnak a lángosárak, nagy a kereslet a vendéglátósokra: így indult a nyári szezon a Balatonon

Nagy a kereslet a vendéglátósokra, a lángos ára nem változik, a nyár pedig kicsit betett a nyitásnak. Ilyen volt a szezon indítása a Balaton-parton.
Eldugott helyek a Balatonon

Habár az első nyári hétvégén csak a legbátrabbak mertek bemenni a vízbe és az időjárás is szeszélyes volt a látogatókkal, a Balaton vize még mindig azúrkék és a lángos ára sem változott az elmúlt egy évben, írja az RTL Klub.

A riportjukban vendéglátósok meséltek tapasztalataikról és arról, hogy szerintük mi várható idén nyáron a Balaton-parton. Az elmondások szerint a nyitás szervezését nem is feltétlen a koronavírus, hanem a borongós időjárás nehezítette, 

Tihanyi Róbert, aki 10 éve nyitotta meg a balatoni éttermét, elmondta, hogy nehéz volt kisakkozni, hány emberrel induljanak, ráadásul a pünkösdöt is elvitte a rossz idő. Szerinte nem félnek az emberek, inkább örülnek, hogy kiszabadulhattak, de nem olyan euforikus az örömük, mint tavaly ilyenkor. 

A szakemberek szerint eddig sem volt könnyű munkaerőt találni, de a koronavírus hatására most még kevesebb ember közül válogathatnak a munkáltatók, ennek következménye pedig az lesz, hogy a szolgáltatások árai növekedni fognak. Aki viszont munkát keres a Balatonon, könnyen fog találni és jó fizetésre számíthat. Egy felszolgáló akár félmillió forintot is kereshet, egy szakács pedig ennek a dupláját is.

Fotó: Getty Images/Laszlo Szirtesi

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top