nlc.hu
Utazás

Tanév kezdetéig maradhatnak Budapesten a dugók

Tanév kezdetéig maradhatnak Budapesten a dugók

Balogh Samu reméli, az iskolakezdés idején már nem okoz majd fennakadást ez a folyamat a belvárosi közlekedésben. 
dugó, forgalom, budapest

Elengedhetelen az M0-ás hárosi Duna-hídjának felújítás miatti lezárása: a konstrukciós hibák kijavításával egy időben számos budapesti felújítás zajlik, így nehéz lesz a fővárosban közlekedni egész nyáron, írja az Infostart.

Az M0-ás hárosi híd felújítása fokozza a torlódásokat a belvárosban, mivel a többnyire a déli körgyűrűn autózók inkább a Duna-hidakon kelnek át, mondta el az InfoRádiónak Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke.

Elmondta, hogy  nem először fordulnak elő a nem megfelelő kivitelezésből fakadó utólagos munkálatok a hídon, amelyek forgalomkorlátozással járnak. Emiatt hatalmas torlódások alakulnak ki a hídon, tovább rontva a város közlekedését.

A projektért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közlése szerint június 16-tól egészen augusztus végéig teljes szélességében le lesz zárva az M0-ás autóút hárosi Duna-hídjának M1-es autópálya felé vezető hídja.

Az összes saru cseréjéhez a híd felszerkezetét még az idei évben többször meg kell emelni, majd vissza kell helyezni. Szeptembertől decemberig hétvégente az északi pálya hídján 1-2 órán át tartó eseti forgalomkorlátozásra kell számítani.

Balogh Samu reméli, az iskolakezdés idején már nem okoz majd fennakadást ez a folyamat a belvárosi közlekedésben. 

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top