nlc.hu
Utazás

40 évet töltött a vietnami dzsungelben

A vadonban nőtt fel, évtizedek után tudta meg, hogy nők is léteznek a világon

Ho Van Lang már túl volt a negyvenen, amikor visszatért az emberek közé, és sok mindent meg kell tanulnia arról, hogyan működik a világ.

A most 45 éves Ho Van Lang életének nagy részét a dzsungel mélyén töltötte. Még kisgyermek volt, amikor egy bombatámadásban életét veszítette édesanyja és két testvére, és édesapja úgy döntött, fivérével és vele elmenekül a háború elől, és az erdőben, remeteként élnek tovább. Az idős férfi azóta sem tudta feldolgozni a traumát, amit szerettei elvesztése okozott, és néhány évvel ezelőtt hiába hozták őket vissza a „civilizációba”, reméli, hogy egyszer visszatérhet a dzsungelbe. „Mindig elmenekültek, amikor messziről meglátták az embereket” – nyilatkozta Alvaro Cerezo, aki még 2015-ben felkutatta a családot.

Ho Van Lang az erdőben töltött évtizedek alatt remekül megtanult boldogulni a vadonban, például nagyon ügyesen vadászik, ám az, hogy két családtagján kívül nem volt kapcsolata másokkal, az bizony akadályokat gördített elé, sok mindent kellett megtanulnia a világról, és testvére is úgy jellemezte, mint egy gyermek egy férfi testében. A beszámolók szerint édesapja például soha nem beszélt nekik arról, hogy nők is vannak a világon, és mivel mindig elbújtak, elmenekültek, amikor más emberek tűntek fel a környéken, nem is nagyon tudatosult benne, hogy több nem is létezik. Ugyan ma már képes különbséget tenni férfiak és nők között, de állítólag még mindig nem ismeri a köztük lévő lényegi különbséget

Ha még akad is tanulnivaló, Alvaro Cerezo szerint Ho Van Lang szívesen sajátít el új dolgokat, ismereteket és egyre jobban alkalmazkodik új életéhez. „Ő valószínűleg a legimádnivalóbb ember volt, akivel valaha is találkoztam életemben, egyszerűen csak nem tudja, mi a jó és mi a rossz” – mondta.

(via Unilad)

vadon

Fotó: Pixabay

Élet a vadonban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top