nlc.hu
Utazás

Ausztriában semmire sem jó a magyar védettségi igazolvány

Turisztikai újságíró: Ausztriában semmire sem jó a magyar védettségi igazolvány

Az ígéretek ellenére a védettségi igazolványunk még sok országban nem sokat ér, még Ausztriában sem.

Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni

– mondta még Orbán Viktor májusban. Ehhez képest most a helyzet az, hogy például a Szputnyik V vakcinával oltottaknak jelenleg erősen korlátozottak a lehetőségei például a szomszédos Ausztriában, ahol a szállásfoglalásnál például akadályokba ütközhet az, akit az orosz vakcinával oltottak. Az olasz miniszterelnök nemrég az uniós csúcson beszélt arról, hogy az Európai Gyógyszerügynökség nem adta meg a Szputnyik V vakcina engedélyét, és az orosz vakcina talán már soha nem is lesz képes megszerezni azt – derül ki az ATV riportjából.

A magyar védettségi igazolvánnyal jelenleg 17 országba is utazhatunk, de olyan közkedvelt úti célok nem szerepelnek a listán, mint Ausztria vagy Olaszország. Ausztria az összes magyarországi védőoltást elfogadja – igen, a kínait is –, kivéve a Szputnyikot. Jelenleg Szputnyikkal oltottként Ausztriába csak negatív PCR-teszt birtokában utazhatunk, vagy ha rendelkezünk igazolással arról, hogy már átestünk a koronavírus-fertőzésen. De ha a megfelelő oltással rendelkezünk, akkor is komoly problémát okozhat majd a szállásfoglalás – főképp a szállodákban –, ugyanis az oltásokról csak azt az igazolást fogadják el az osztrák szállásadók, amit az osztrák hatóság adott. Tehát sem a védettségi igazolvány, sem az oltásnál adott papír nem lesz nagy segítségünkre – mondta az ATV-nek Kiss Róbert Richárd turisztikai újságíró. Utazás előtt alaposan kell tanulmányozni azt, milyen szabályok vannak érvényben abban az országban, ahová utazunk.

Utazás koronavírus idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top