nlc.hu
Utazás

Vakcinaturizmus: magyarok utaznak Romániába

Százával utaznak a magyarok Romániába oltásért

A helyi hatóságok szerint a jelenség létezik, de azt nem erősítették meg, hogy harmadik oltásért utaznának hozzájuk az emberek.

Hétszáznál is több magyar kapott már oltást Romániában, közölte a román operatív törzs a Magyar Hang kérdésére.  A lap korábbi értesülései szerint telekocsival mennek a már oltott, de nem védett emberek a szomszédos országba újabb adag vakcináért.

Gulyás Gergely egy korábbi kormányinfón a Belügyminisztérium ellenőrzésének eredményére hivatkozva cáfolta, hogy létezne a vakcinaturizmusnak ez a formája, a román hatóság arról nem közölt információt, hogy valóban harmadik adagért utaznak hozzájuk az emberek Magyarországról, annyit tudni, hogy az elmúlt időszakban 715 magyar állampolgárságú személy kapott itt oltást, a többség Pfizer-vakcinát kapott, és továbbra is folyamatosan érkeznek magyarok, hogy beoltassák magukat. 

Magyarországon egyelőre nincs lehetőség a harmadik oltásra, Rusvai Miklós nemrég azt nyilatkozta, ő hallott már olyanról, hogy egy orvos ellenanyag hiányában harmadik oltást adott a páciensének. Számításai szerint a 60 feletti korosztálynál a kínai vakcinával oltottak körében minden ötödik embert érint az, hogy nem alakult ki kellő immunválasz, és a hozzá eljutott információk alapján mondta, 15-20 százalékot jelent az összes oltotthoz képest. Hozzátette, szükségesnek tartaná azt, hogy erről egy komolyabb felmérés készüljön.

koronavírus elleni vakcina

Fotó: MTI / ANSA / EPA / Tino Romano

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top