nlc.hu
Utazás

Víz alatti város van a világ legmélyebb medencéjében

14 millió liter vízzel töltik fel a világ legmélyebb, 60 méteres medencéjét Dubaiban – videó

A Deep Dive Dubai medence hatvan méter mély, és annyi víz van benne, ami hat olimpiai úszóverseny megrendezésére szolgáló medence feltöltésére is elég lenne. Már a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Dubai luxusvárosában az emberek nem bírnak magukkal. Nem elég, hogy az övék a világ legmagasabb felhőkarcolója és a világ legnagyobb bevásárlóközpontja is, most elhódították a világ legmélyebb medencéjének címét is a Deep Dive Dubai nevű attrakciójukkal – írja a CNN. A korábbi rekordot a lengyel Deepspot tartotta a maga negyvenöt méteres mélységével.

A medencét nem úszók, inkább búvárok szórakoztatására szánták. Jelenleg csak meghívásos alapon lehet kipróbálni, de az év későbbi részében megnyílik a látogatók előtt. Dubai koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk egyike volt az elsőknek, aki kipróbálhatta. A víz a medencében nagyjából 30 fokos, és a legnagyobb látványosság benne egy víz alatti, elsüllyedt város. A város épületeit megvilágították a búvárok előtt, és különleges hanghatások is várják odalent a merülőket, sőt akár biliárdozni, csocsózni és arcade gépekkel is lehet majd játszani odalent. A medence egyben filmstúdióként is szolgál: a világ legnagyobb víz alatti stúdiójaként azzal számolnak, hogy számos nagy produkció számára szolgálnak majd forgatási helyszínül. A medencében 56 kamerát helyeztek el, és ezzel is vigyázzák a merülők biztonságát. A medence fala mellé egy éttermet is építettek, ahonnét a nem merülő barátok és családtagok is megfigyelhetik a gigászi medence belsejét. A merülőknek pedig azt javasolják, hogy a búvárkodás után 18-24 órán át lehetőleg ne menjenek 300 méterrel a tengerszint fölé, szóval a város legmagasabb felhőkarcolóját ne ugyanazon a napon látogassák meg.

Nagyon-nagyon mély medencék az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top