nlc.hu
Utazás

TikTok-videók a Déli-sarkról

Ilyen az élet a Déli-sarkon! Már az Antarktiszról is TikTok-videókat posztolnak

Egy férfi rendszeresen posztol videókat a déli-sarki bázisról, hogy megmutassa, milyen az Antarktiszon az élet.
Ilyen az élet a Déli-sarkon! Izgalmas videósorozat a TikTokon

A Déli-sarkon élni nem éppen a legegyszerűbb, de bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogyan telnek a mindennapok a Föld egyik legzordabb pontját. Pontosan ezt mutatja be a JoeSpinsTheGlobe nevű TikTok-felhasználó, akit már több mint 700 ezren követnek.

Az egyik videóban például azt mutatja meg, hogy a zárt raktáraikban annyira hideg van, hogy az ember szinte vízpárát lélegzik ki. Ez a pára aztán hamar kicsapódik, és dérként gyűlik össze a raktár falán.

De arról is beszél, hogy mindentől távol az egyik legnagyobb kihívás a mentális egészségük megőrzése. Ennek érdekében lámpákat használnak, igyekeznek sportolni, egészségesen étkezni, de pszichiáterek is rendelkezésre állnak, és ha kell, akár gyógyszereket is kaphatnak.

Amellett, hogy elmeséli, hányan dolgoznak a bázison, hogyan termelnek energiát, mi volt a leghidegebb és a legmelegebb arrafelé, olyan kérdésekre is válaszol, mint hogy tudnak-e Netflixet nézni.

Ha érdekel, milyen lehet az Déli-sarkon élni, nézd meg a többi videót is.

(Kiemelt kép: TikTok/joespinstheglobe)

Déli-sark az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top