nlc.hu
Utazás

Ez maradt az autó utasteréből a villámcsapás után

Belecsapott az autóba a villám, ennyi maradt az utasteréből – elképesztő fotók

Egy kereskedés udvarán parkolt az autó, amit telibe kapott egy villám. Az autókereskedő lefotózta, mennyi maradt a kocsi utasteréből az eset után.

A fizikai törvénye, és az úgynevezett Faraday-kalitka jelenség miatt elvileg védve vagyunk az áramütéstől, ha villám csap az autónkba, de a most következő felvételek arról árulkodnak, hogy ettől még mindenki jobban teszi, ha nem próbálja ki. Az akár 300 millió voltos feszültség ugyanis gyorsan végigszalad a kocsin, és elképesztő károkat tud okozni, mint azt az alábbi képek is bizonyítják – írja a hvg.

Bár a Kansas államban nem is olyan régen történt esetben menet közben csapott a kocsiba a villám, ezúttal nem ez történt, hanem egy autókereskedésben parkoló kocsit talált meg magának. Elképesztő látni, hogy a szélvédőt gyakorlatilag megolvasztotta a villám, és az elképesztő hőhatás a műszerfalban is hatalmas károkat okozott. Ezt a kocsit már biztosan nem fogják eladni.

Villámcsapások pusztító hatása az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top