nlc.hu
Utazás

A gyorshajtók legviccesebb érvei

„Éppen szül a macskám” – A gyorshajtók legtipikusabb érvei

Elképesztő indokokat mondanak az emberek a rendőröknek.

Országos sebesség-ellenőrzést tartanak a héten, amelyen minden létező eszközt bevetnek a gyorshajtókkal szemben. Az egyik budapesti helyszínen éppen egy Véda-oszlop közelében állították fel a hordozható traffipaxot. Mik a gyorshajtók leggyakoribb érvei?

"Éppen szül a macskám" - A gyorshajtók legtipikusabb érvei

„Éppen szül a macskám” – A gyorshajtók legtipikusabb érvei (Fotó: Unsplash)

A Telex riportere igazoltató rendőröktől kérdezte meg, hogy a lefényképezett autósok miként fogadják a gyorshajtás rossz hírét. Egyik-másik autós meglehetősen elcsigázottnak tűnik, sokuk nem is sejti, hogy miért állították meg. Amikor végül kiderül, hogy miről van szó, általában az a válasz, hogy észre sem vették, mennyivel hajtottak, néhányan hitetlenkednek és magyarázkodásba kezdenek, kifejezetten ritka, amikor valaki egyből azt mondja, hogy jogos a büntetés – írja.

Sokan kérik, hogy a pénzbírság helyett inkább csak egy figyelmeztetést kapjanak, máskor elhangzik egy-két „enyhítő körülmény”, mint például „orvoshoz sietek”, „éppen szül a macskám”, vagy „gyerekért rohanok”, de mind hiábavaló, mert a gép az összes felvételt egyként kezeli: egyiket sem lehet törölni. Alkudozni szintén nem lehet, a büntetési tételek fixek. Végül mindenki belenyugszik és elfogadja a helyzetet.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top