nlc.hu
Utazás

Ismét észlelték a hetek óta Magyarországon vándorló medvéket

Újra látták az országban barangoló medvéket

Hivatalosan még nem erősítették meg, hogy valóban a térségben vannak-e az állatok.

Igen népszerű turistacélpont a medvék számára Magyarország ezen a nyáron. Ahogy korábban mi is megírtuk, láttak medvét Békés megyében, de Egerben is bóklásztak a mackók.

Most a Sokszínű Vidék számolt be róla, hogy ezúttal Bükkalján pillantották meg a vadállatokat, legalábbis erre utal a Mezőkövesd Képekben Facebook-oldalra feltöltött fotó egy méretes medvelábnyomról.

Ismét látták az országban kóborló medvéket

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mint írják: „reggel hat és negyed hét táján a Mezőnyárád melletti Kucikban láttak mackót. Aki arrafelé dolgozik, tartsa be a medvével való találkozás viselkedési szabályait, illetve érdemes jelezni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak.”

A nemzeti park munkatársai egyelőre nem erősítették meg az észlelés hírét, ettől függetlenül, aki a környéken jár, annak érdemes tájékozódnia és résen lennie, nehogy úgy járjon, mint az a román autós, akinek kis híján a testi épsége bánta az egyik mackóval való találkozást – igaz, az illető kizárólag saját magának köszönhette, hogy veszélyes helyzetbe került. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top