nlc.hu
Utazás

Egy amerikai család haza szeretne jutni Afganisztánból

Törölték a járatukat, nem tudott hazatérni az amerikai család

Egy coloradói férfi mindent megtesz azért, hogy hazahozza feleségét és gyermekeit, akik jelenleg az afganisztáni Kabulban rekedtek.
Afganisztán, Kabul, tálibok

A névtelenséget kérő apa elmondta, hogy felesége szombaton felhívta őt, és közölte, hogy a tálibok elfoglalták a várost – számolt be az esetről a FOX 31. A felesége és gyermekei családlátogatáson voltak Afganisztánban, amikor a tálibok megszállták az országot.

 

A férfi elmondta, hogy a felesége haza akart jönni, ezért vasárnapra foglalt repülőjegyet a Turkish Airlines légitársaságnál. Sajnos a járatot néhány órával a tervezett indulás előtt törölték.

„A feleségem és a lányaim egyelőre egy kabuli házban bujkálnak”

– mondta az aggódó apa a FOX 31-nek.

A férfi így folytatta:

„Azt hiszem, káosz van. Rengetegen vannak veszélyben.”

Patrick Allen, az amerikai hadsereg különleges alakulatának nyugalmazott ezredese, aki Afganisztánban szolgált, megpróbál segíteni a család hazahozatalában. Eddig Jason Crow amerikai képviselőt kereste meg, hogy segítsen a családon. Allen abban bízik, hogy a család biztonságban hazatér, és úgy gondolja, hogy a térségbe küldött amerikai csapatok segíteni fognak a repülőtéren uralkodó káoszban.

Kedden Jennifer Griffin, a FOX News nemzetbiztonsági tudósítója arról számolt be, hogy újraindultak a járatok Kabulból. Griffin szerint a Pentagon tisztviselői tárgyalásokat folytatnak a tálibokkal, hogy bizonyos státuszú embereket, például diplomatákat, újságírókat és nyugati segédmunkásokat átengedjenek a kordonon.

Úgy tudjuk, magyarok is rekedtek Kabulban. Ebben a hírünkben arról a magyar férfiól írtunk, aki videót tett közzé a kabuli helyzetről és arról, hogy vannak még magyarok, akik Afganisztánban rekedtek.

(Fox News)

Fotó: Getty Images 

További hírek Afganisztánról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top