nlc.hu
Utazás

Ezt mesélte egy Afganisztánban rekedt magyar

Megszólalt egy Afganisztánban rekedt magyar – videó

AZ RTL Klub Fókusz című műsorában beszélt egy Kabulban rekedt férfi. Ő azt mondja, rajta kívül több magyar is ott ragadt.

A katonai sisakot, terepmintást ruhát és maszkot viselő Afganisztánban rekedt férfi a nevét nem árulta el, nem szerette volna, hogy beazonosítsák. Annyit tudhatunk róla, hogy két éve dolgozik Kabulban, a HVG szerint egy magyar érdekeltségű, dubaji biztonsági cég alkalmazásában. Társaival együtt a holland nagykövetség épületét védték – egészen vasárnap hajnalig.

Levideózták ahogy emberek zuhannak ki le egy repülőről

Amerikai katonák távoznak a Bagram légibázisról még május elején (Fotó: Getty Images)

Ekkor a holland nagykövetség személyzete minden előzetes bejelentés nélkül távozott, a dubaji cég alkalmazásában foglalkoztatott magyar csapat pedig magára maradt. A férfi azt mondta, hogy városba benyomuló tálib fegyveresek miatt veszélyben érzik magukat. Abban reménykedtek, hogy majd a városban állomásozó brit katonák segítenek nekik az evakuálásban, hiszen tegnap visszaállt a kabuli reptéren a személyszállítás, de nem így történt. Magyar Levente államtitkár azt ígérte, hogy egy katonai szövetségesünk fog hazaszállítani Európába, de felkészülnek arra a lehetőségre is, ha ez az akció valamiért meghiúsul. Ez esetben Magyarországról mennek a kint ragadt 26 főért.

(RTL Klub)

Fotó: A kiemelt képünk csak illusztráció (Getty Images)

Még több hír az afgán helyzetről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top