nlc.hu
Utazás

Így változik meg a parkolási rendszer a VI. kerületben

Nagyot változott a parkolás a VI. kerületben, más kerületekben is hasonló rendszer jöhet

Több városrésszel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak hasonló parkolóhelyek kijelöléséről. 

Augusztus 23-ától – a helyi lakosokon kívül – egyre több helyen tilos lesz beállni este 6 óra után a kijelölt 405 parkolóhelyre, írja a Telex.

A kizárólagos parkolási terület az összes belső-terézvárosi parkolóhely 30 százalékát fedi le. Ha valaki mégis ott parkol este hat után is, egyelőre nem büntetik, október 1-ig csak figyelmeztetést fog kapni, büntetni a közterület-felügyelő jogosult októbertől. Az esti parkoláshoz állandó lakcím szükséges majd.

parkolás, Budpaest

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pexels

Ezeket a parkolóhelyeket táblával fogják majd jelölni, az elsőket már felállították a Király utcában, a Paulai Ede utcában és a Zichy Jenő utcánál. Körülbelül két hónap leteltével az érintett parkolóhelyek zömét véglegesítik, várhatóan lefestik kékkel. Itt található a térkép, ahol pontosan bejelölték, hol lesznek a kizárólagos lakossági parkolóhelyek a kerületben.

A cikkből az is kiderül, hogy több városrésszel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak hasonló parkolóhelyek kijelöléséről. Ebben az anyagunkban pedig arról olvashat, miért lesz fizetős a parkolás a Normafánál.

Még több hír a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top