nlc.hu
Utazás

Betesz a papírhiány a karácsonyi ajándékszállításnak

Késhetnek az ajándékok karácsonykor, mert kevés a csomagolóanyag

Egekben most a cellulóz ára, nehezen jutnak hozzá a papírgyártók.
csomag

Hiába van kész az áru, ha nincs miben elszállítani. Az RTL Híradónak nyilatkozó csomagolóforgalmazó szerint, ha nem lesz elég papír, az ajándékok sem jutnak el időben a vásárlókhoz. “Ömlött le a gépről az áru, ami nem papírtermék volt, és 2 hétig nem tudták gyakorlatilag kiszállítani, mert csomagolóanyag, a doboz nem érkezett meg” – mesélte Bereczki Dóra, a Hungarosack Kft. kereskedelmi vezetője. 

A papírárak hetente változnak, méghozzá emelkednek: január óta már a duplájára nőtt. Ez a nyomdákra is hatással van, ráadásul a szállítási költségek is példátlanul megnőttek.

Ami a nyomdáknak gond, az a kiadóknak is: késik az új könyvek megjelenése. Ugyan könyvhiány nem lesz karácsonykor, de drágulás igen. A könyvpiacon a jobb minőségű könyvek akár 20 százalékkal is drágulhatnak karácsony előtt. “A nagy papírigényű, a jófajta papírigényű, a keménytáblás könyvek ára az már most emelkedni fog” – mondta el Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének az elnöke.

Olvass még az idei karácsonyról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top