nlc.hu
Utazás
Azonosították az első magyar omikron fertőzöttet

Megvan az első magyar omikron fertőzött

A fertőzött egy 34 éves férfi, aki korábban már két Pfizer oltást kapott.

Egy Németországban élő magyar állampolgár kapta el a koronavírus omikron variánsát. A tesztje december elsején lett pozitív, és már hivatalosan is igazolták nála a koronavírus új variánsát. A férfi magas lázról és köhögésről számolt be, de a tünetei néhány nap után enyhültek – írja az Index.

Bár egy ideje már éreztem, hogy fizikailag nem vagyok topon, a tünetek egyre csak erősödtek, végül már másodpercenként köhögtem, a lázamat pedig folyamatos hideg borogatással és lázcsillapítóval sikerült 39,9 fokon tartani. A szaglásom és az ízérzékelésem egyébként megmaradt, de ez az étvágyamon nem sokat segített, és aludni is csak nagyon nehezen tudtam

–  mesélte a férfi, aki még a nyár elején vette fel a második oltását, és szerinte ez lehet az oka annak, hogy már nem volt túl sok antitest a szervezetében.

Omikron variáns

Már magyar fertőzöttje is van az omikron variánsnak (fotó: Pixabay)

Boldogkői Zsolt virológus szerint az új variáns az ünnepek közeledtével Magyarországon is meg fog jelenni, sőt azt sem tartja kizártnak, hogy már most is jelen van. Az eddigi tapasztalatok alapján az omikron variáns nem okoz súlyosabb tüneteket a deltánál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top