nlc.hu
Utazás

Drága szálloda Alaszkában

11 millióba kerül megszállni a világ legeldugottabb szállodájában

Az alaszkai gleccser mellett található szálloda csak repülővel érhető el.

A Denali Nemzeti Park Alaszkában mintegy hatmillió hektáron terül el, és menedéket biztosít grizzly medvék, jávorszarvasok, farkasok és más vadon élő állatok számára. Ez az egyik legszebb hely az Egyesült Államokban, de egyben az egyik leginkább megközelíthetetlen

Például a 6000 láb (1829 méter) magasságban elhelyezkedő gleccservölgy, a Don Sheldon Amphitheater egykor csak síléccel volt elérhető, de a fényűző Sheldon Chalet elkészülte után a magánhelikopterezés is lehetőséggé vált. 

A világ legeldugottabb szállodája (Fotó: Sheldon Chalet FB)

A világ legeldugottabb szállodája (Fotó: Sheldon Chalet FB)

A Sheldon Chalet, amely a faház két tulajdonosának, Robert és Kate Sheldon édesapjáról kapta a nevét, 2018-ban épült, és azonnal a hírek címlapjára került mind megközelíthetetlen fekvése, mind a 3 éjszakás tartózkodás borsos ára miatt. A városi élet stresszétől távol kínálnak tökéletes menedéket azoknak, akik megengedhetik maguknak, hogy meglátogassák.

A szálloda minimum 3 éjszakás tartózkodása páronként 35 ezer dollárba (11 millió forint) kerül, és magában foglalja a helikopteres transzferszolgáltatást, a privát concierge-szolgáltatást, az ínyenc étkezést és az olyan tevékenységeket, mint a szánkózás, a gleccsertúra, valamint a hegymászás. Az biztos, hogy nem mindenki engedheti meg magának ezt az élményt, de ha a pénz nem jelent problémát, akkor a világ legtávolabbi faházában mindenképpen érdemes megszállni.

A Sheldon Chalet akár 10 fő elszállásolására is alkalmas, napközben lélegzetelállító kilátást nyújt a hóval borított környezetére, éjszaka pedig a sarki fényre. A nappali tevékenységek közé tartozik a repülés, a gleccsertúra, a mastodon-csontkert meglátogatása és a horgászat, éjszaka pedig a vendégek használhatják a tetőtéri szaunát, nézhetik a csillagokat, vagy megkóstolhatják Dave Thorne alaszkai séf által készített ételeket.

(VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top