Rácz Jenő nem semmi karriert futott be séfként: dolgozott az Egyesült Királyságban és Dániában, valamint Szingapúrban, egy 3 Michelin-csillagos étteremben. Ezután visszatért Londonba, majd Budapestre és innen került egy újonnan nyíló sanghaji étterembe, ahol megkapta az első Michelin-csillagát konyhafőnökként. Ekkor 26 éves volt, így ő lett a legfiatalabb magyar szakács, aki valaha is megkapta az elismerést, és az azt követő két évben meg is tartotta. Abban az időben kínaiul is tanult, amit nem fél használni, ha ázsiai étteremben eszik.
„Szegény Dórikám ilyenkor fogja a fejét. De azért jól jön a házban, ha legalább egy ember »TUD«! Múltkor is rendeltem egy japán étteremben kínaiul, a végén 2 étel helyett az egész étlapot kihozták”
– írta a videóhoz A Konyhafőnök séfje.