nlc.hu
Utazás

Ugyanannyiért adta el a 7 éves autót, mint amennyiért vette

Ugyanannyiért adta el a 7 éves használt autót, mint amennyiért vette

Nagyon jó állapotban volt a 7 éves Honda, de azt senki sem gondolta volna, hogy ugyanannyit fizetnek érte, mint amennyiért a tulaj annak idején vette.
Ugyanannyiért adta el a 7 éves használt autót, mint amennyiért vette

Az autóvásárlás a legtöbb esetben egyáltalán nem jó befektetés, mert folyamatosan veszít az értékéből. Egy férfi azonban több pénzért tudta eladni a 7 éves autóját, mint amennyiért vette.

Sean Hollister 2014 decemberében 20 ezer 814 dollárért (6,47 millió forint) vette a Honda Fit modellt néhány tucat kilométerrel. 2021 decemberében pedig 20 ezer 905 dollárt kapott érte, vagyis még keresett is rajta. Persze az infláció bonyolítja a képletet, de úgy, hogy egy használt autóról van szó, egészen elképesztő.

A kocsit a Carvana nevű online használtautó-kereskedés vette meg, pontosabban egy robot, amely különböző algoritmusok szerint kínál vételi árat az eladóknak. Végül a férfi több mint 1300 dollárral (400 ezer forint) többet tudott kialkudni, mint az először ígért összeg. Ráadásul 5-7 ezer dollárral jobban járt így, mint ha más autókereskedő hálózat veszi meg a kocsit. 

Érdekesség, hogy még mielőtt a Carvana munkatársa élőben is látta volna a kocsit, küldtek egy előlegről szóló csekket a férfinek. Miután nyélbe ütötték az üzletet, trélerrel érkeztek, hogy elszállítsák az autót. A cég képviselője készített pár fotót kívül-belül a járműről, megnézte a papírokat, de semmilyen komolyabb ellenőrzést nem végzett. 

Hollister szerint valóban kifogástalan állapotban volt a kocsi, alacsony futásteljesítménnyel, baleset- és törésmentes állapotban, és sértetlen fényezéssel. Erre viszont még ő sem számított.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay)

(The Verge)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top