nlc.hu
Utazás

Élve került elő a lavina által elsodort kutya

Élve került elő a kutya, amelyet napokkal korábban maga alá temetett a lavina

A lavina által elsodort kutya gazdája feladta a keresést, azt hitte, négylábú barátja a hó fogságában vesztette életét. Aztán pár nappal később előkerült a kutya.
Síelő a hegyen a szűz hóban

Csodával határos módon élve került elő egy kutya, amelyet napokkal korábban elsodort egy lavina az Egyesült Államokban.

A coloradói Chaffe megyében március 10-én történt a lavina, amely elsodort egy síelőt és egy snowboardost. Szerencsére mindketten sérülés nélkül megúszták hócsuszamlást.

A síelő, ahogy észlelte a bajt, kinyitotta a lavina-légzsákját, így a hó nem temette maga alá. Ám később hiába kereste a kutyáját, sehol sem találta. A férfi és a mentőcsapat átfésülte a területet, de nem akadtak az állat nyomára, így fájó szívvel, de feladták a keresést.

Pár nappal később aztán egy mentőcsapat más miatt dolgozott arrafelé, és hatalmas meglepetésre megtalálták a kutyát. Az állat nem sokkal később visszatérhetett a gazdájához, el lehet képzelni, mennyire felkavaró lehetett a találkozás. 

Általában nem a kutyákat sodorja el a lavina, ha nem ők mentik ki a hó fogságába került embereket. Mint például ezt az osztrák férfit, aki egy német juhásznak köszönheti az életét. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Guillaume Groult)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top