nlc.hu
Utazás

14 éve egy repülőtéren él egy kínai férfi

Elege lett a családjából, 14 éve egy repülőtéren él

A kínai férfi inni és cigizni akar, de a családja nem hagyja neki. Ezért inkább egy repülőtéren él.
Székek egy repülőtér termináljában

Sok embernél előfordult már, hogy besokallt a családjától, és egy kis nyugalomra, szabadságra volt szüksége. Egy kínai férfi is ebben a helyzetben találta magát, de neki nem volt elég pár óra kiengedni a gőzt.

Wei Jianguo 14 évvel ezelőtt elutazott Peking nemzetközi repülőterére, és azóta sem tért haza, 2008 óta él a repülőtér 2-es terminálján. Hogy miért maradt ott? Szeretne cigizni és inni anélkül, hogy a családja folyamatosan piszkálná emiatt.

A családom azt mondta, ha velük akarok maradni, abba kell hagynom a dohányzást és az ivást. Ha ezt nem tudom megtenni, akkor a havi ezer jüanos (53 ezer forint) állami támogatásomat oda kell adnom nekik. De akkor miből venném meg a cigarettát és az alkoholt?

– tette fel a kérdést a hatvanas éveiben járó férfi.

Wei azonban úgy döntött, hogy soha nem akarja befejezni a különös nyaralását. Egy idő után felhagyott a munkakereséssel is, mert idősen nem talált magának állást.

Nem ő az egyetlen, aki önszántából költözött egy repülőtérre. Egy 50 éves szingapúri nő anyagi gondjai miatt döntött így: arra gondolt, kihúz néhány napot a reptéren, amíg kiadja háromszobás lakását. Aztán egy kicsit tovább maradt.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Unsplash/Lim Sf)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top