nlc.hu
Utazás

2027-re megépül az első űrhotel

Nem hiszed el, de 2027-re tényleg megépül az első űrhotel!

Durva, a jövő tényleg megérkezett.
űrhotel

Életre kelnek a korábbi sci-fi filmek futurisztikus fantáziái (reméljük, nem lesz így a világvégét vizionáló katasztrófafilmekkel), hiszen már vannak gondolkodó robotjaink, a koronavírus alatt megtanultunk élni a virtuális térben, és hamarosan arra is lehetőségünk nyílik, hogy a hotelszobánkból pedig a csillagokat nézegessük. Közelről.

A jövő megérkezett?

Úgy tűnik, igen. A Gateway Alapítvány 2019-ben tette közzé a terveket a Föld légköre felett lebegő, sétahajó stílusú szállodáról. Akkor a projekt a Von Braun Station nevet kapta. A tervek szerint a lebegő épület 24 modulból állna, amelyeket liftaknák kötnének össze, és az egész komplexum úgy nézne ki, mint egy forgó kerék. Azóta a futurisztikus szállodát átnevezték Voyager Stationre, és az Orbital Assembly Corporation és a következő néhány évben tervezik a bemutatását.

Tim Alatorre, a Gateway Alapítvány vezető tervező építészmérnöke a CNN-nek elmondta, hogy a vállalat nem Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című filmjéből merített ihletet. 

Alatorre azt is elárulta, hogy számos olyan különböző szabadidős tevékenységet és játékot fognak tartani az űrhotelben, amilyeneket a Földön nem lehet.

„A súlytalanság és a csökkentett gravitáció miatt magasabbra tudsz majd ugrani, fel tudsz emelni dolgokat, és olyan módon tudsz majd futni, ahogyan a Földön nem” – magyarázta.

A cég vezetője, John Blincow egykori pilóta is azt mondta a CNN-nek, hogy az űrutazás aranykora már csak egy karnyújtásnyira van, de azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni  egy ilyen út. Van egy olyan érzésünk, hogy nem lesz olcsó.

Elvileg így fog kinézni majd a hotelszoba:

Egy hasonló projekten dolgozik a Nanoracks nevű vállalkozás is, de sokkal kisebb méretben, a Starlab nevű állomásuk ugyanis csupán 4 fő befogadására lesz alkalmas, ha majd pályára állítják. Ez a cég viszont nem 10-15 éves távlatban gondolkodik, mint a legtöbb ilyen: már 2027-től működésbe helyeznék az űrbéli szálláshelyet, amit a tervek szerint kormányzati és privát célokra is bérbe adnának.

(LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top