nlc.hu
Utazás

Nemsemleges egyenruhákat viselhetnek ezek a légiutas-kísérők

Nemsemleges egyenruhákkal teremtene jobb munkahelyi környezetet egy amerikai légitársaság

Egy dolgozó panasza miatt döntöttek úgy, ideje változtatni.

A seattle-i székhelyű Alaska Airlines illetékesei úgy döntöttek, hogy igyekeznek befogadóbb munkahelyi légkört létrehozni, ami azt jelenti, hogy módosítottak az egyenruhákra és úgy általában a személyzet külső megjelenésére szabályzaton, úgy, hogy az sokkal nagyobb szabadságot adjon a munkavállalóknak, például a nőknek nem kell feltétlenül ruhát vagy szoknyát viselniük, de például a hajviseletekre, tetoválásokra és testékszerekre vonatkozóm előírásokat is módosították. A nyitottabb hozzáállás jegyében a légitársaság alkalmazottjai kitűzőn jelezhetik azt is, hogy milyen névmást preferálnak, mit szeretnének, hogyan szólítsák őket.

„A saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen érzés, amikor nem vállalhatjuk fel igazi énünket a munkahelyünkön. Nehéz időszak volt az számomra, nem volt könnyű bejárni dolgozni és jól teljesíteni a munkámban” – nyilatkozta James Thomas, a cég sokszínűségért, egyenlőségért és befogadásért felelős vezetője. 

Ugyan a fenti intézkedések mindenképpen előremutatók, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ehhez arra volt szükség, hogy egyik légiutas-kísérőjük panaszt nyújtson be. Justin Wetherell, aki nembinárisnak vallja magát, azt állította, hogy az egyenruhára vonatkozó szigorú szabályok miatt hátrányos megkülönböztetés érte.

Az Alaska Airlines közleményében azt írta: „Ez egy fontos lépés afelé, hogy befogadóbb környezetet teremtsünk, és még hosszú út áll ellőttünk. Folyamatosan felülvizsgáljuk az előírásokat, a céges gyakorlatot, hogy az értékeinket megőrizve olyan munkahelyet teremtsünk, ahol mindenki úgy érzi, hogy ide tartozik”.

Az Alaska Airlines egyik repülőgépe

Fotó: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top