nlc.hu
Utazás

Külföldön él apja halála után Varnus Xavér

Külföldön találta meg helyét apja halála után Varnus Xavér

Egy különleges hagyaték is előkerült.

Varnus Xavér pár éve egy sok évtizedes álmát váltotta valóra, miszerint Kanada Új-Skócia nevű részén telepedett le. Az orgonaművész nem mindennapi otthonra lelt ott, ugyanis egy 19. századi templomot vásárolt magának.

Varnus Xavér

Varnus Xavér

„Amikor életemben először jártam erre, akkor fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy ez maga a földi paradicsom és ha már nem leszek annyira aktív, akkor ide szeretnék elvonulni. Amikor ingatlanokat kerestem, megláttam ezt az eladó 19. századi templomot benne egy orgonával és egy sarokkal arrébb egy szintén 19. századi négyszobás kis szállodát, amelyeket kicsit kevesebbért vettem meg, mint egy panelt a Flórián téri lakótelepen” – nyilatkozta a Blikknek.

Elmesélte, hogy a templomot átalakította előadóteremmé, ahova koncerteket szervez, több zenésztársát is meghívta már, a helyiek pedig imádják. Ezt követően egy családi titkot is megosztott a napilappal. Édesapja halála után rábukkantak egy csomó régi felvételre, melyeket idősebb Varnus Xavér készített a családról. 

„Létezik egy olyan felvétel ezek között, amelyet apám 1992-ben két kazettára mondott fel Az életem címmel. Ebből rengeteg részletet, apró dolgot, kronológiát tudtunk meg a családunk életéről, nagyon sok történés került a helyére, egy csomó dolgot megértettem a múltunkból. Emellett, mivel apám meggyőződéses kőbányai lokálpatrióta volt, rengeteg olyan dolgot is elmesél ezen, amely a kerület életéről szól, így tervezem, hogy persze, a személyes részleteket kihagyva, ezeket megosztom a helyi történészekkel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top