nlc.hu
Utazás

Tilos a dohányzás Barcelona strandjain

Nyártól már nem lehet cigizni Barcelona strandjain

Tavaly négy strandon próbálták ki a cigarettamentességet, és bevált.
Barcelona

Júliustól tilos lesz a dohányzás a második legnagyobb spanyolországi város, Barcelona összes strandján. A tavaly néhány fürdőhelyen kísérletképpen bevezetett dohányzási tilalom bevált, azt a lakosok jól fogadták.

Barcelonának 10 tengerparti strandja van körülbelül 10 kilométer összhosszúságban, ezeket sok külföldi turista is látogatja. Tavaly négy strandon próbálták ki a cigarettamentességet.

A dohányzás betiltásának fő célja egészségesebb környezet létrehozása a kikapcsolódáshoz és főleg a nemdohányzók megvédése, de fontos szempont az is, hogy az eldobált cigarettacsikkek jelentős környezeti problémát okoznak.

Spanyolországban egyre több strandot nyilvánítanak dohányzásmentessé. Több tartományban 2020-ban a koronavírus-járvány megfékezésének egyik eszközeként tiltották be a dohányzást a strandokon, míg másutt, például a Baleár-szigeteken, köztük Mallorcán már a pandémia előtt hoztak ilyen szabályt környezetvédelmi okokból. A példát egyebek közt a Kanári-szigeteken, Baszkföldön, Galíciában, Andalúziában és Valenciában követték részleges vagy teljes tilalommal.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top