nlc.hu
Utazás

Vakációbérlet a MÁV-nál

Ennyiért vonatozhatnak vakációbérlettel nyáron a diákok

Az 15, 30, 60 vagy 90 napos vakációbérlettel korlátlanul utazhatnak vonattal a diákok Magyarországon másodosztályon.
A Szolnok és Fonyód között közlekedõ Napfürdõ Expressz Balatonvilágosnál 2021. július 11-én

Szerdától lehet megvásárolni a nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezőknek a korlátlan magyarországi vasúti utazást biztosító vakációbérleteket – közölte a MÁV.

A 15, 30, 60 vagy 90 napig érvényes, szezonális bérletek

az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosítanak másodosztályon, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. teljes belföldi hálózatán.

– tudatta a vasúttársaság.

Hozzátették, hogy a bérlettel nem kell váltani gyorsvonati pótjegyet sem, arra viszont figyelni kell, hogy a többi feláras vonat csak az adott vonatra érvényes felár megváltása mellett vehető igénybe.

A bérlet jegypénztárban és MÁV applikációban váltható meg augusztus 25-ig, és érvénytartamtól függően legfeljebb szeptember 30-ig használható fel a kiválasztott időponttól az érvénytartamnak megfelelően.

  • A 90 napos bérlet 34 900 forintért vásárolható meg július 1-jéig; 
  • a 60 napos bérlet 24 900 forintért augusztus 1-jéig vehető meg;
  • a 30 napos bérlet 15 900 forintba kerül és augusztus 11-ig kapható;
  • a 15 napos bérletet pedig 9900 forintért lehet megvenni augusztus 25-éig.

Közölték, hogy 2020 nyarán 504 vakációbérletet vásároltak, a járványhelyzetben megváltozott utazási-nyaralási szokások miatt a 15 napos változat volt a legnépszerűbb.

Figyelmeztettek, hogy a MÁV applikációban a bérleteket virtuális bérletigazolványhoz kell rendelni, e-személyihez nem lehet. A bérlet a kerékpárszállításra további kedvezményt nem nyújt.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top