nlc.hu
Utazás

Az utasokat terheli az extraprofitadót

A Ryanair-utasokat terheli az extraprofitadó: ennyit kell fizetni pluszban

Az utasok járnak rosszul az extraprofitadóval: legalábbis, ha a Ryanair rájuk terheli a plusz költséget.

Csütörtökön levelet kaptak a Ryanair utasai, akik júliusra vagy későbbi időpontra foglaltak jegyet Budapestről. Ebből kiderül, hogy a légitársaság visszamenőleg mindenkire ráterhel még 3900 forintot (10 eurót), mert utasonként ennyi a kormány által bevezetett extraprofitadó. Európán kívüli úticél esetén ennél is több, 9750 forint (25 euró), írja a 444!.

Ülések egy repülőgépen

Nagy vitát okozott egy repülőn utazó nő haja (Fotó: Unsplash/Omar Prestwich)

A levélben leírták azt is, hogy akinek ez nem elfogadható, június 16-ig lemondhatja a foglalást, máskülönben automatikusan levonják a bankszámlájáról az összeget. Lemondás után a teljes, korábban kifizetett összeg visszajár.

A Ryanair szerdán közleményben szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza az adót. Jason McGuinness, a légitársaság kereskedelmi vezetője szerint ugyanis logikátlan a döntés.

„A légitársaságokra kivetett extraprofit-adóról, rosszul időzített és rosszul tervezett” – áll a közleményében, amelyben az is olvasható, hogy a Ryanair a járványból és a háborús veszteségekből való kilábalás közepette kénytelen lesz olyan országokba áthelyezni a növekedési kapacitásokat, amelyek azon dolgoznak, hogy visszaállítsák a forgalmat – olvasható a cégvezető nyilatkozata a légitársaság közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top