nlc.hu
Utazás

A legdrágább balatoni szállás

Több mint egymillióba is fájhat egy balatoni szállás egy hétre

A sokkoló árak ellenére teltház van az apartmanokban.
Balaton

A Fókusz utánajárt annak, hol, mennyiért lehet strandolni, enni, inni, fagyizni és megszállni a Balaton északi, valamint a déli partján. Sőt a legdrágább balatoni szállásoknak is utánanéztek.

Mint a riportból kiderül, több mint egymillió forintért is kínálnak szálláshelyeket az idei szezonra a Balatonnál. Az egyik internetes szálláskereső 13 olyan szállást kínált, amelyek augusztus közepén, 6 éjszakára 2 felnőttnek és 1 gyermeknek több, mint egymillió forintba kerülnek. Tihanyban például 1 millió 118 ezer 795 forintért szállhatott volna meg itt a Fókusz riportere, akciósan!

A szocializmusban Fanta Büfének hívott épület  valójában egy luxushotel, bár ez kívülről nem látszik. A szálláshelyen 18 luxusapartman van, mindegyik 65 négyzetméter, plusz terasz, és mindegyik szoba a Balatonra néz. Bár az árak sokkolók, az apartmanokban most is teltház van: francia, orosz, angol, kínai és szlovák, turisták vannak itt a magyarok mellett. Az üzemeltető azt nyilatkozta, hogy sokan 2 hétre jönnek ide pihenni, és az sem ritka, hogy a vendégek jachttal érkeznek.

Jelenleg a legdrágább ajánlatot az idei nyárra (2 fő, 1 gyerek, 6 éjszakára) egy balatonszemesi, 68 négyzetméteres apartmantól kapta a Fókusz, ahol 1 millió 800 ezer forintért lehet megszállni, ellátás nélkül.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top