nlc.hu
Utazás
Cápatámadások: több mint kétezer magyar nyaral a környéken

Egyiptomi cápatámadások: több mint kétezer magyar nyaral a környéken

A külügyminisztérium óvatosságra inti az Egyiptomban nyaraló magyarokat a hétvégi cápatámadások miatt.
cápa

Mint arról beszámoltunk, egy nap alatt két halálos cápatámadás történt Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén, Hurghada közelében, Sahl Hasheeshnál, a magyarok által is kedvelt üdülőhelyen.

Ritka, hogy halálos cápatámadás történik a Vörös-tenger partvidékén, a véletlen hozhatja úgy, hogy rövid időn belül egymás után kétszer is előfordul, de az is megesett már, hogy valamelyik cápa erre rászokott, mondta a 24.hu megkeresésére Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A szakember szerint a cápatámadásoknak jellemzően két oka van: provokáció vagy prédatévesztés.

Az úgynevezett nem kiprovokált támadások száma évi 50 és 100 közé tehető, de ezek közül általában egy számjegyű szokott maradni a halálos végkimenetelű incidensek száma

– mondta Hanga Zoltán hozzátéve, hogy ez elenyésző arány a fürdőzők számához képest.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége közölte, jelenleg több mint heti tíz charter járat indul Egyiptomba magyar utazásszervezők lekötött kapacitásával, ami heti több mint kétezer fő érkezését jelenti. Ezenfelül menetrend szerinti járatok is közlekednek Egyiptomba.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a helyi hatóságok az érintett partszakaszt lezárták, de a távolabbi strandokon állandó felügyelet mellett továbbra is engedélyezett a fürdőzés. Felhívták a figyelmet, hogy fokozott elővigyázatosság javasolt, és mindenben követni kell a helyi hatóságok utasításait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top