nlc.hu
Utazás

Lyukas repülővel utaztak 14 órát

Nagy csattanást hallottak, aztán a repülő oldalán egy lyukkal utaztak 14 órát

Csak leszállás után vették észre, hogy egy jókora lyuk tátong a repülőgép burkolatán.
Leszállás előtt egy Emirates repülőgép

Kisebb riadalom alakult ki az utasok között, miután az Emirates légitársaság járata Dubajból megérkezett Ausztráliába, ugyanis csak leszállás után derült ki, hogy egy hatalmas lyuk tátong a repülőgép testén, és úgy tettek meg több ezer kilométert.

Az Airbus A380 típusú gép 14 óráig tartó repülés után landolt Brisbane-ben. A személyzet már a levegőben jelezte a légiforgalmi irányításnak, hogy nem várt esemény történt a felszállás után, ám a gyanújuk szerint kilyukadt az egyik gumiabroncs. Ezért kérték, hogy a repülőtéren egy esetleges vészhelyzetre felkészülve fogadják őket.

Nem sokkal a felszállás után utasok is hallották az aggasztó zajt. „Egy hangos csattanás volt, és a padlón keresztül is éreztem” – mondta az egyik utas, aki hozzátette, hogy a légiutas-kísérők nyugodtak maradtak, de mindenkit az étkezés befejezésére kértek, majd a személyzet ellenőrizte a szárnyakat és a hajtóműveket.

Az már csak a földön vált nyilvánvalóvá, hogy a repülőgép bal szárnya tövénél egy jókora lyuk tátongott a burkolaton.

Az Emirates közölte, hogy a repülőgép egyik gumiabroncsa megrepedt, ami kárt okozott az aerodinamikai burkolat egy részén. A légitársaság szerint a sérülés semmilyen hatással nem volt a repülőgép törzsére, vázára és szerkezetére, és minden utas biztonságban, sérülés nélkül leszállt Brisbane-ben. Azóta a burkolatot teljesen kicserélték.

Előfordult olyan eset is, hogy a turbulencia miatt megsérült egy repülő ablaka a levegőben, az utasok pedig halálra rémültek.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Unleashed Agency)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top