nlc.hu
Utazás

Személyvonatra is felsz a MÁV a helyjegyek árát

Felszámolta a MÁV a helyjegyek árát, pedig nem is Intercityvel utaztak

A MÁV rendszerében a helyjegyet is meg kellett venni, hiába nem járt azon a vonalon Intercity.

Vasárnap hajnalban két tehervonat ütközött össze Biatorbágy és Herceghalom között. Személyi sérülés nem történt, de a balesetben több kocsi is kisiklott, és komoly fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben.

Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban

Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Az RTL Híradó egyik nézője arról panaszkodott, hogy vasárnap este háromszori átszállással jutottak el Szombathelyről Budapestig a Herceghalomnál történt vasúti baleset miatt. Egyetlen métert sem utaztak helyjegyes vonattal, mégis ki kellett fizetniük az árát, mert a MÁV rendszere úgy számolt, mintha Intercityvel közlekedtek volna.

A MÁV online menetrendje jelzi, hogy nem jár Intercity az érintett vonalon. Ám aki a telefonján vagy a vasúttársaság weboldalán szeretne jegyet venni, az kénytelen helyjegyet is vásárolni, csak menetjegyet ugyanis nem lehet venni.

A MÁV annyit közölt, hogy a feleslegesen megvásárolt jegyek árát visszatérítik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top