nlc.hu
Utazás

A 40. Balaton-átúszás 2022-ben

Tízezer ember várnak a 40. Balaton-átúszásra

Jó idő esetén július 23-án rendezik meg a 40. Balaton-átúszást.

Jövő szombaton 40. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legismertebb tömegsportrendezvényét, a Lidl Balaton-átúszást, amelyre jó idő esetén közel tízezer résztvevőt várnak a szervezők.

Máth István versenyigazgató elmondta: 

  • a klasszikus táv ezúttal is 5,2 kilométer,
  • a rajt szokásosan a révfülöpi labdarúgópályán lesz 8 órától 12.30-ig,
  • a cél a balatonboglári Platán-strand, ahová legkésőbb 15.30-ig meg kell érkezni.

A 2,6 kilométeres féltáv Balatonboglárról rajtol, az útvonal első felét az átúszás úszófolyosója mellett kialakított sávban kell megtenni, majd 1,3 kilométer után balra kanyarodva az átúszás mezőnyével együtt haladva lehet célba érkezni. Ezen kívül a tavalyi évhez hasonlóan a távot SUP-pal is lehet teljesíteni.

A 39. Lidl Balaton-átúszás résztvevõi a balatonboglári célban 2021. augusztus 7-én

A 39. Lidl Balaton-átúszás résztvevői a balatonboglári célban 2021. augusztus 7-én (Fotó: MTI/Varga György)

A versenyigazgató tájékoztatása szerint az előnevezések száma 7500, ezért jó idő esetén a résztvevők száma megközelítheti a tízezer főt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Balaton-átúszásra csak a felkészült úszók nevezzenek. Emlékeztetett rá, hogy

az 1979-ben kezdődött versenysorozat keretében összesen több mint 207 ezren teljesítették már a távot, így összességében egymillió fölött van a megtett kilométerek száma.

Az első lejegyzett Balaton-átúszás Szekrényessy Kálmán sportlap-alapító nevéhez fűződik, aki 142 évvel ezelőtt 6 óra 40 perc alatt tette meg a Siófok és Balatonfüred közötti 14 kilométeres távot.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top