nlc.hu
Utazás

Geszti Péter a Balatonról

Geszti Péter: „A Balaton északi része felér egy Provence-szal”

Geszti Pétert a gyerekkorára emlékezteti a Balaton.

Geszti Péter imádja a Balatont, ha megemlítjük neki a Magyar Tenger nevét, egyből a gyerekkora jut eszébe. „Két különleges helyszíne volt a Balatonnak gyerekkoromban, mind a kettő a déli parton volt, tehát hozzászoktam ahhoz, hogy a víz a térdemig ér” – kezdte a ZamJam videójában a zenész, aki kiemeli, hogy akkoriban nagyon sok ismert ember járt arrafelé, ez egy külön pikantériája volt a nyaralásoknak.

Geszti Péter

Fotó: ZamJam

Míg gyerekként inkább a déli parton vakációzott, felnőttként inkább az északi parthoz húz a szíve. „A Káli-medence Szigligettel és egyebekkel, ami felér akár egy Provence-szal, vagy egy toszkán résszel. Mi a francnak menjünk messzebb? (…) Szeretem a levendulamezőt Tihanynál, Akarattyán pedig fantasztikus a Magaspart” – sorolta a kedvenceit Geszti.

A zenész több dalban is említést tesz a Balatonról, egy két éve kiadott zenében konkrétan Zamárdit hozta fel. 

ZamJam

A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén. A ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal. Lovasi és Járai Márk a kilátónál lép fel, a Balaton partján napközben jazz-koncertek lesznek, az éttermek teraszain dj-k és írók várják a vendégeket. A minőségi butikfesztivál házigazdája Tilla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top