nlc.hu
Utazás

Mentesítő járatokat indít a Wizz Air Budapest és London közt

Mentesítő járatot indít a Wizz Air a Londonban rekedt utasok miatt

Szerdán késő délután indul vissza a magyar fővárosba a gép.

Mint ahogyan mi is írtunk róla korábban, a Wizz Air egyik hétfői járatának utasai Londonban rekedtek, mert törölték a járatukat, későbbi gépre pedig nem tudtak jegyet venni. A légitársaság közleményében azt írja, hogy július 18-án az Egyesült Királyságot sújtó extrém időjárási viszonyok miatt valóban törölte több magyarországi érintettségű járatát, a szokatlan meleg miatt a London-Luton repülőtér kifutópályáit ugyanis nem lehetett használni. 

A Wizz Air egyik repülőgépe

Fotó: Pixabay

Állításuk szerint a járattörlések után megkezdte a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését, de mivel az extrém időjárás más légitársaságok járatait is érintette, tájékoztatták  az utasokat, hogy amennyiben tudnak saját maguknak szállást foglalni, az ezzel járó extra költségeket (szállás, reptéri transzfer) a Wizz Air utólag megtéríti számukra. Ezenfelül többféle lehetőséget is felkínáltak, beleértve az alternatív járataira való átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120%-os jóváírását az utas WIZZ számláján.

Közleményükben azt is írták, hogy amint repteret újra megnyitották, megkezdték a hazaindulás megszervezését, megvizsgálva minden lehetséges megoldást, és szerda délután 15.00 órakor mentesítő járatot indít Budapestről London-Luton repülőterére, ahonnan a gép a Londonban rekedt utasokkal még mai napon, helyi idő szerint 17:20-kor vissza is tér Budapestre. A társaság e-mailben és SMS-ben értesítette az utasokat a mentesítő járatok indulásáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top